Zolderrenovatie

Zolderrenovatie

Een zolder is voor veel mensen slechts een ruimte waar allerlei zaken bewaard worden, maar je kan er heel wat meer kanten mee uit. Je zolder renoveren en een leuke nieuwe bestemming geven is dan ook een goed idee. Je kan er bijvoorbeeld een extra slaapkamer op zolder, een loungekamer of een bureau van maken.

Als je de zolder intensief wil gebruiken, wil je natuurlijk dat er voldoende lichtinval is. Wil je je zolder renoveren, dan moet je dus zeker ook op de ramen letten. Zo kan je door de slimme plaatsing van een velux een moderne toets geven aan je zolder.

Kasten op maat

Kasten op maat

Inbouwkasten zijn praktisch, vernieuwend en ruimtebesparend! Een inbouwkast wordt meestal volledig op maat gemaakt. Hierdoor wordt ten eerste de beschikbare ruimte optimaal benut. Ten tweede kan je de kast volledig personaliseren en aanpassen aan je eigen noden en wensen.

Bij inbouwkasten kan je kiezen tussen open en gesloten kasten maar ook een combinatie van de twee is mogelijk. Bij een open inbouwkast zal het belangrijk zijn dat je alles goed kan ordenen zodat het er steeds proper bij ligt. Bijvoorbeeld voor het creëren van een dressing of inloopkast wordt er meestal gekozen voor open inbouwkasten. Hier moet je er wel rekening mee houden dat stof sneller in je kledij zal dringen en dat ze ook kunnen verkleuren wanneer er direct zonlicht op schijnt. Kies je voor een gesloten inbouwkast, dan krijg je weer heel wat mogelijkheden voor de deuren.

Gyproc en vals plafond

Gyproc en vals plafond

Gyproc

Gyproc is hét materiaal voor het creëren van een scheidingswand, voorzetwand of vals plafond.
Advies op maat: Kies je best voor een vrijdragend of afgehangen plafond? Ga je voor een gyproc wand rechtstreeks aan de muur of op een skelet? …
Kwalitatief eindresultaat: Kennis over de verschillende technieken. Zo ben jij verzekerd van een mooi en verzorgd eindresultaat en kwaliteit op lange termijn.

Een plafond in gyproc biedt tal van voordelen, zowel bij renovatie als bij nieuwbouw. Een gyproc plafond kan op elke gewenste hoogte geplaatst worden en voorzien worden van inbouwspots, ventilatiekanalen en leidingen.

Verlaagd plafond

Een verlaagd plafond in gipskarton is ook prima geschikt wanneer je het plafond extra wilt isoleren van binnenuit. Afhankelijk van de onderliggende constructies kan men kiezen voor een vrijdragend of afgehangen plafond.

Valse wanden / Scheidingswanden

Wil je de kamers herindelen op een snelle en efficiënte manier, dan zijn scheidingswanden in gyproc een echte aanrader. Afhankelijk van het doel en de gewenste sterkte kunnen de wanden geïsoleerd en sterker gemaakt worden door het kader eerst af te slaan met osb-platen.

Een valse wand wordt opgebouwd met een houten frame of metalen profielen. Net zoals in gewone wanden is het ook hier perfect mogelijk om deuropeningen en ramen te voorzien.

Voorzetwand plaatsen

Voorzetwanden worden vaak geplaatst bij renovaties waarbij de muren in slechte staat verkeren. Met een voorzetwand kan je deze muren opnieuw kaarsrecht maken en indien gewenst extra isoleren. Ook het plaatsen van leidingen, schakelaars, ventilatie en nissen is erg makkelijk bij gyproc voorzetwanden.

Zelfs zware constructies zoals een wastafel of een toilet kunnen mits de juiste voorbereiding perfect geplaatst worden tegen een voorzetwand.